Att börja handla kryptovalutor - en guide
Denna sida har flyttat till Cryptomarkets.se, välkommen att besöka oss där!
#1 - Dennis

Varför bör man använda även binance ist för att handla direkt hos Kraken? Mvh Dennis

Svar: Hej! Kraken erbjuder ett 20-tal kryptovalutor och har ett ganska begränsat utbud. Binance erbjuder betydligt fler kryptovalutor och är därför bra att använda sig av för den som vill handla utanför de större valutorna. De har även ett mer användarvänligt interface som lämpar sig mer för att daytrading, bättre charts och bättre servrar (samt lägre avgifter), så jag använder mig av Binance till vardags och Kraken när jag ska till/från fiat.
Mvh Gustav
blockchain.blogg.se

#2 - Emma

Hej
Hur ställer du dig till problemet att kraken kraschar hela tiden och inte funkar? Har du tips/råd på en annan sida som tar in svenska pengar?
Med vänlig hälsning,

Svar: Hej!Jag föredrar att använda Kraken då det även går att ta ut pengar därifrån, trots deras problem med prestandan. Man kan sätta in pengar via till exempel Coinbase (via kreditkort o dyl), men jag har inte verifierat mig för uttag därifrån vilket tar sin lilla tid och föredrar att ha så få konton som möjligt, men det är ju ett alternativ. Jag brukar använda Kraken sent på kvällen/tidiga morgnar och då brukar det funka fint!
blockchain.blogg.se

#3 - Anna

Hur fungerar det med skatt på eventuell vinst...?

Svar: Varje trade ska skattas precis som aktier (det som sker automatiskt på ett ISK och som måste göras 'manuellt' med kryptovalutor) med kapitalvinstskatt om 30% på blankett K4. Gör man ett köp och ett sälj och sedan tar ut pengarna betalar man 30% kapitalvinstskatt vid det tillfället, annars blir det mer att sätta sig in i när man ska göra avdrag/skatta för ev. vinst/förlust på varje trade. Avser man göra många trades är det därför bra att föra ett exceldokument med varje avslutad trade innehållandes köp/säljpris/tidpunkt som man sedan kan redovisa, och man måste tänka på att avsätta en viss procentsats för just detta (kapitalvinstskatt+skatten för varje trade). Jag håller på att samla information om detta nu och återkommer med en post i ämnet! Under tiden går det att finna information här: https://www.skatteverket.se/privat/skatter/vardepapper/andratillgangar/virtuellavalutor.4.15532c7b1442f256bae11b60.html
blockchain.blogg.se

#4 - Krister

Hei, og takk for artikkel.
Jeg forstår ikke helt forskjellen på steg 2 og steg 3. I steg 2 sier du at du kjøper f.eks. Ethereum. Hvorfor går man da til steg 3 for å handle? Har man ikke allerede gjort Ethereum investeringen via steg 2?

Svar: Hej!Om du har tänkt att investera i Ethereum har du helt rätt - då kan man stanna vid steg 2. Steg 3 förklarar hur man gör om man vill investera i andra valutor än de som finns på kraken (till exempel finns det många flera mindre valutor på KuCoin), och dessa kan oftast bara köpas för Ethereum/Bitcoin , vilket är anledningen att man först måste köpa Ethereum innan man kan köpa dessa mindre coins.
blockchain.blogg.se